Významnou oblastí v rámci projektu Regionálních fotbalových akademií FAČR (RFA) je úprava a kontrola stravovacího režimu hráčů a vštěpování správných stravovacích návyků. Proto přinášíme doporučení a tipy pro současné a budoucí hráče RFA.¨

Hráči Regionálních fotbalových akademií FAČR trénují několikrát denně, a tak by jejich strava měla být dostatečně energeticky hodnotná a pestrá.

Měla by obsahovat nejen dostatek sacharidů, tuků a zejména bílkovin, ale i významný podíl vitamínů a minerálů, tedy látek nezbytných pro sportující rostoucí organismus.

Důležitá je také pravidelnost stravy, hráči ve věku 14 a 15 let nesní velké porce, a to i s ohledem na krátké časové rozmezí mezi jídly a tréninky. Celkový počet porcí za den se tedy u mladých akademiků pohybuje od šesti do osmi jídel denně. Nezbytný je i pravidelný pitný režim.

Nezanedbatelným efektem je i samotná edukace o významu stravovacího režimu, vštěpování jeho důležitosti a náprava špatných stravovacích návyků.

"Jde zejména o to, aby hráči pochopili celý model a prospěšnost správného stravování pro sportovní výkon," říká Klára Coufalová, nutriční specialistka RFA, který dokument Doporučené stravování současných a budoucích hráčů RFA FAČR připravila 

https://akademie.fotbal.cz/doporucene-stravovani-pro-hrace-rfa/a12557

Doporučené stravování pro hráče RFA

Vložte svůj text...

© 2022 Petr Svoboda. Václavské náměstí 1, Praha, 110 00
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky